U suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj objavljuje treći natječaj za organizacije civilnog društva.

Ovaj poziv ima za cilj jačanje francusko-hrvatskih partnerstava kroz razvoj malih projekata (maksimalni iznos potpore je 3.000 EUR) u jednom od tri prioritetna područja: 1. ravnopravnost spolova i borba protiv bilo koje vrste rodne diskriminacije, 2. pomirba i promicanje tolerancije te 3. zaštita okoliša i borba protiv klimatskih promjena. Potpora dodijeljena u okviru ovog poziva može pokriti troškove vezane uz aktivnosti kao što su organizacija konferencija i okruglih stolova, studijske posjete, zagovaranje, obrazovne aktivnosti namijenjene djeci i mladima, obuke, zajedničke publikacije. Svi projekti moraju uključivati francusku komponentu u smislu povezanosti s nekom francuskom organizacijom ili institucijom, angažiranja francuskih stručnjaka, interesa za razmjenu iskustva s Francuskom itd., a kako bi se promicalo međusobno razumijevanje i razmjena iskustava između dviju zemalja.

Prijave moraju biti podnesene na engleskom jeziku i poslane e-poštom na adresu djuro.zifra@diplomatie.gouv.fr najkasnije do 28. ožujka 2021. godine.

Više informacija potražite u Pozivu na dostavu projektnih prijedloga i propisanim obrascima za prijavu projektnog prijedloga i proračun.

10. ožujka 2021. godine u 11.00 sati bit će održana informativna Q&A online radionica za potencijalne prijavitelje. Rok za prijavu na radionicu je 8. ožujka 2021. Molimo zainteresirane za sudjelovanje na radionici i mogućnost postavljanja pitanja uživo da se prijave putem obrasca na sljedećem linku: https://docs.google.com/forms/d/1Rz61ke3zIqkXqWakNHpF3v0IsShZnMYI3Y1A9bjQKHk/viewform?edit_requested=true