Kažu da se dobar javni nastup dugo pamti, ali loš još dulje…

Imate izvrsnu priču ili pjesmu, ali vam nedostaju vještine javnog nastupa i čitanja, borite se s tremom i lošom artikulacijom… Ili jednostavno ne znate što sve utječe na dobar javni nastup i kvalitetnu interpretaciju teksta? Hrvatski sabor kulture i glumac Robert Kurbaša pripremili su online radionicu interpretativnog čitanja proznog ili poetskog teksta „Kaz kao iskaz“ koja je namijenjena svima koji se žele pobliže upoznati s tehnikama javnog govora tj. javnog čitanja. Radionica će biti održana 25. i 26. ožujka 2021. putem mrežne platforme ZOOM, a više o prijavama i programu pročitajte u nastavku.

Radom na zadanom proznom ili poetskom tekstu, prema odabiru voditelja radionice, usavršavaju se vlastite vještine javnog nastupa suočavanjem sa svim teškoćama koje javni govor podrazumijeva.

Loša postura tijela, nedovoljna artikulacija, lijenost govornog aparata, trema, pogrešan pristup sadržaju… Sve su to problemi na koje često nailazimo u javnom nastupu. Radionicom „Kaz kao iskaz“ nastojat će se uz pomoć voditelja detektirati i osvijestiti navedeni problemi, a samim time započeti i proces njihovog rješavanja.

Polaznici seminara na seminaru sudjeluju aktivno ili pasivno (*više u nastavku: Kako sudjelovati – način prijave i realizacije).
Kroz dvodnevni program sudionike će voditi glumac Robert Kurbaša te moderatorica webinara Martina Brumen, stručna suradnica HSK-a.
Po završetku online radionice svi sudionici dobit će potvrde o sudjelovanju na e-mail naveden u prijavi.