Hrvatska udruga likovnih umjetnika – Split  raspisuje natječaj za izlaganje u 2022. godini

/ SALON GALIĆ /

Natječaj je otvoren od  31. svibnja do 30. lipnja 2021. godine.
Kotizacija za sudjelovanje na natječaju se ne naplaćuje.
Rok prijave je do 30.lipnja  2021. do 23:59 sati.

O SALONU GALIĆ: 

Salon Galić je započeo s izlagačkom djelatnošću  1924. godine i danas predstavlja kultno mjesto umjetničkog života u Splitu. Salon je osnovao Ivan Galić (1884.-1961.)  u čiju čast i danas galerija nosi ime.  Salon Galić je bio jedini umjetnički izložbeni prostor u Splitu u razdoblju između dvaju svjetskih ratova, a u njemu su kroz povijest izlagali mnogi  istaknuti umjetnici 20. stoljeća. Nakon smrti Ivana Galića 1961. godine upravljanje Salonom Galić preuzima  Hrvatska udruga likovnih umjetnika koja kontinuirano upravlja galerijom već 60 godina.  Godine 2014.  rješenjem Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture RH  Salon Galić je  kao najstarija splitska galerija proglašen i kulturnim dobrom.

Danas okosnicu izložbenog programa u Salonu Galić čine recentne umjetničke produkcije  domaćih i međunarodnih  umjetnika na području suvremene umjetnosti (video radovi, slikarstvo, grafike, performansi, instalacije, fotografije, skulpture, objekti …). Osim izložbenog dijela, program uključuje i edukativno diskurzivne aktivnosti, umjetničke rezidencije te suradnje i umrežavanja s domaćim i stranim udrugama i organizacijama na području suvremene umjetnosti.

Više o Salonu Galić (tlocrt i fotografije izložbenog prostora) možete pogledati ovdje , a 3D virtualnu simulaciju galerijskog prostora ovdje

Iako HULU upravlja samo galerijom Salonom Galić,  udruga ima razvijenu dugogodišnju suradnju s nizom kulturnih institucija i umjetničkih udruga u Splitu i okolici. Za Salon Galić pristigne velik broj kvalitetnih prijava, ali zbog ograničenog broja termina nažalost sve ne mogu biti uključene u godišnji program galerije. Stoga Umjetnički savjet predloži Upravnom odboru alternativne lokacije za određeni broj projekata, o čemu će kandidati biti obavješteni po objavi rezultata.

__________________

NATJEČAJ  JE RASPISAN ZA:

  • samostalne izložbe
  • skupne izložbe
  • edukativne programe (radionice)
  • diskurzivne programe (tribine, okrugli stolovi, diskusije)
  • kustoske koncepcije
  • međuinstitucionalne suradnje
  • umjetničke i kustoske rezidencije

PRAVO SUDJELOVANJA NA NATJEČAJU IMAJU:

– redovni članovi HULU Split
– svi likovni umjetnici
– svi povjesničari umjetnosti, kustosi i ostali stručnjaci s područja likovnih umjetnosti

PRIJAVA  NA NATJEČAJ
Proces prijave na natječaj obuhvaća dva koraka:

Prijave se podnose ispunjavanjem  online prijavnice isključivo u elektronskom obliku    Poveznica na online prijavnicu : https://form.jotform.com/201664493729363

Nakon ispunjene on line prijavnice OBVEZNO za izložbene projekte poslati i što opsežniju vizualnu dokumentaciju  na mail hulunatjecaj@gmail.com  (ako su datoteke veće od 20 MB molimo koristite wetransfer ili druge web servise za slanje velikih datoteka)

Formati reprodukcija radova i oglednog materijala koje šaljete moraju biti:
– fotografije radova ili skice u JPG formatu (max 3 MB po svakoj fotografiji)
– video u mp4 ili avi formatu ili poveznica na you tube (za nove medije)
– zvučni zapisi u mp3 formatu (za nove medije)

Vizualnu dokumentaciju poslati isti dan kad šaljete i online prijavnicu. Molimo u mailu napišite svoje ime i prezime kako bi znali da se vizualna dokumentacija odnosi na Vašu prijavnicu.

____________________________________________

Prijavnica koja nije u cijelosti ispunjena  i pristigla nakon roka neće se razmatrati.

Za sve dodatne informacije i pomoć pri ispunjavanju prijavnice možete  se obratiti  e-mailom na adresu: hulunatjecaj@gmail.com  ili telefonom na 021/ 348- 177

Više o natječaju na   http://hulu-split.hr/natjecaj-izlaganje-2022-godini-salon-galic/