Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje
NATJEČAJ za sudjelovanje na 6. BIJENALU SLIKARSTVA
Dom hrvatskih likovnih umjetnika (Galerija Prsten, Galerija PM), 20. listopad – 05. prosinac 2021.

Pravo na odaziv imaju likovni umjetnici svih generacija, državljani Republike Hrvatske ili sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Moguće je prijaviti sveukupno najviše 5 (pet) umjetničkih djela u mediju slikarstva i murala, produciranih nakon srpnja 2019. (nakon roka prijave za 5. bijenale slikarstva).
Kao novitet i ove godine sastavni dio službene konkurencije Bijenala bit će predstavljeni i radovi nastali u tehnici murala. Murali će biti prezentirani u formi digitalnog ispisa originalnog djela, a time konkurirati za nagrade Bijenala.
Predstavljanjem na Bijenalu slikarstva, umjetnik/ca konkurira za novčane nagrade (Grand Prix Bijenala slikarstva, Nagradu za najboljeg mladog umjetnika/cu, nagradu Vladimir Dodig Trokut, Iva Vraneković –  umjetnici umjetniku).

NAČIN PRIJAVE

Za sudjelovanje na natječaju, potrebno je priložiti:

1.) PRIJAVNI OBRAZAC

Potpuno ispunjen prijavni obrazac je obavezan. Prijave bez ispunjenog obrasca neće se razmatrati. Prijavnica se ispunjava online i možete joj pristupiti na poveznici koja se nalazi na internetskoj stranici HDLU u sklopu Natječaja za sudjelovanje na 6. bijenalu slikarstva Za slanje prijavnice trebate biti spojeni na internet.

2.) FOTOGRAFIJU SVAKOG PRIJAVLJENOG RADA

Format: jpg, JPEG, tiff
Dimenzije:  2480 x 3508px, 300dpi
Obavezni naziv fotografije: Prezime_Ime_Rad br.1/2/3/4/5 (ovisi o rednom broju rada u prijavnici) (npr. Horvat_Ivan_Rad br1.jpg; Horvat_Ivan_Rad br2Horvat_Ivan_Rad br3…)
Sve fotografije radova šalju se na e-mail BIJENALE.HDLU@GMAIL.COM s naslovom maila 6. BIJENALE SLIKARSTVA 2021. isti dan kad se podnosi i online prijavnica.

3.) POTVRDU O UPLATI KOTIZACIJE u iznosu 100,00 kn uplaćene na žiro-račun Udruge: Hrvatska poštanska banka HR1223900011101025606. Na mjesto poziv na broj potrebno je upisati OIB osobe koja prijavljuje svoj rad.

Članovi HDLU-a koji su u Hrvatskoj zajednici samostalnih umjetnika bit će oslobođeni plaćanja kotizacije za prijavu na 6. bijenale slikarstva ako uz prijavu prilože verificiranu potvrdu porezne uprave o visini dohotka za prošlu godinu te tako potvrde tešku imovinsku situaciju.
Potvrda o uplati kotizacije šalje se na e-mail BIJENALE.HDLU@GMAIL.COM s naslovom maila 6. BIJENALE SLIKARSTVA 2021. isti dan kad se podnosi i online prijavnica i kad se šalju fotografije.

ROK ZA SLANJE PRIJAVA JE NEDJELJA, 27. LIPNJA 2021. u 23:59.
Prijave za izlaganje na 6. bijenalu slikarstva šalju se isključivo digitalnim putem na e-mail adresu: BIJENALE.HDLU@GMAIL.COM s naslovom maila 6. BIJENALE SLIKARSTVA 2021.
Ukoliko ne dobijete povratnu poruku o zaprimanju prijave u roku od tjedan dana nakon slanja, kontaktirajte nas na navedeni kontakt.
Naknadno prispjele i/ili nepotpune prijave neće se razmatrati.
Prijavljeni umjetnici/ce bit će obaviješteni o rezultatima žiriranja najkasnije do 23. srpnja 2021.

Napomene:

Svi radovi prijavljeni na natječaj moraju biti opremljeni i spremni za izlaganje
Sve odabrane radove u tehnici murala prijavitelj je dužan producirati / isprintati (o svoj trošak). Dimenzija ispisa biti će sukladna formatu rada i specifičnostima prostora za izlaganje te u dogovoru s umjetnikom/-icom.
Ako radovi zahtijevaju kompleksnu tehničku opremu, HDLU se ne obavezuje osigurati dodatnu opremu.
HDLU ne preuzima obvezu produkcije i opreme umjetničkih djela.
HDLU ne preuzima obvezu i trošak dostave i povrata umjetničkih djela.
HDLU pridržava sva prava za korištenje predanih materijala u svrhu promidžbe Bijenala slikarstva u svim medijima te katalogu, pozivnici i web stranicama.
Umjetnik/umjetnica prihvaća davanje izjava te fotografiranje za medije u okviru 6. bijenala slikarstva
Slanjem prijave, umjetnik/umjetnica prihvaća obaveze i uvjete sudjelovanja.
KONTAKT: Martina Miholić, martina.hdlu@gmail.com, 099 732 6127, pon – pet od 10.00 – 15.30h

INTERNACIONALNA DIMENZIJA 6. BIJENALA SLIKARSTVA
U okviru 6. bijenala slikarstva u galeriji Bačva gostovat će umjetnici s dublinske slikarske scene izložbom Dubliners prema izboru Marka Cullen i Gavina Murthy (Pallas Project Studios).