Ovim Vas putem obavještavamo da je mreža IETM otvorila poziv za prijave prijedloga inovativnih turneja i distribucije djela izvedbenih umjetnosti u Europi putem svoje Perform Europe platforme.

Perform Europe je pilot projekt koji financira Europska komisija, a cilj mu je podržati eksperimente kojima će turneje djela izvedbenih umjetnosti u državama koje sudjeluju u programu Kreativna Europa biti održivije i inkluzivnije. Projekt je pokrenula međunarodna mreža IETM (International network for contemporary performing arts) koja okuplja preko 500 umjetničkih organizacija i umjetnika iz polja suvremenih izvedbenih umjetnosti (kazalište, ples, cirkus, performans, interdisciplinarna umjetnost, novi mediji) iz cijeloga svijeta.

U sklopu provedbe projekta otvoren je poziv za producente i izvođače iz svih polja izvedbenih umjetnosti iz zemalja Kreativne Europe da prijave svoje suradničke projektne prijedloge inovativnih turneja i distribucije djela izvedbenih umjetnosti.

Rok za prijavu projektnih prijedloga je 7. srpnja 2021.

Prijave se mogu podnijeti na digitalnoj platformi Perform Europe projekta, a sve upute i kriteriji za prijavu nalaze se ovdje. Hrvatski prijevod sažetka poziva možete preuzeti ovdje.