Izložba ” Ja legoman” u organizaciji HULU Splita se otvara u četvrtak 25. siječnja u 19:00h u Salonu Galić i može se razgledati do 10. veljače 2018.
Kustosi izložbe su Dalibor Lovrić i Vjeko Santrić, a izložba je organizirana uz potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

IZJAVA AUTORA O RADU

”Izložba je zamišljena kao uprizorenje jedne životne priče postavljene u likovni kontekst s dodanim elementom vremena koji kroz tok različitih nejasnih epizoda čini jednu cijelinu a vrijeme se pojavljuje i kao zbroj odnosno sukob prošlosti i sadašnjosti . Autor kombinira različite medije kao što je strip , film i kazalište te ih postavlja kroz instalacije koje prikazuju zaustavljene prizore jednog naivnog i infantivnog lego svijeta u odrazu njegove okoline. Kôd, odnosno ključ čitanja ove priče ima nekoliko nivoa. Od promatračevog subjektivnog sjećanja na igru s lego figurama preko autorovog likovnog uratka do video projekcije koja opet na svoj način nudi pojašnjenje enigme života.”

ŽIVOTOPIS DALIBOR POPOVIČ

Dalibor Popovič (1962., Postojna, Slovenija) diplomu profesora likovne kulture stječe 1988. u klasi prof. K. Hraste na Filozofskom fakultetu u Splitu. Bavi se slikanjem, kiparstvom, ilustracijom i animacijom. U Salonu Galić izlagao je: 1988., 1991., 2001. te na Salonu mladih 1987. Na izložbi “ARS futura” u Rijeci 1998. predstavlja se jednim radom. Tri njegova rada su primljena na “8. trienale hrvatskog kiparstva” 2003. godine. Zaposlen je kao restaurator u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika Split, autor je više izložbenih postava arheološkog tipa te javne skulpture u obliku karolinškog mača ispred imenovanog muzeja.
Član je HULU-a Split.