Bavite se suvremenim plesom i pokretom ili nekim drugim vidom neverbalnog kazališta? Razvijate inovativne umjetničke prakse i imate ideju za novi projekt? Maštate o svojoj budućoj predstavi i potrebno vam je mjesto i vrijeme za posvećeni rad i umjetničko istraživanje?
Ukoliko su odgovori na gore navedena pitanja barem dijelom potvrdni, pozivamo vas da se prijavite na rezidencijalni boravak u Mediteranskom plesnom centru u pitoresknom istarskom gradiću Svetvinčentu.

Pozivamo sve profesionalne plesne umjetnice i umjetnike da postanu dio rezidencijalnog programa u 2018. godini! Rok za prijave je 8. ožujka.

Dvorana MPC-a veličine je 9×20 metara, posjeduje radna svjetla, osnovni audio razglas te plesni pod, a u sklopu rezidencijalnog programa, osiguravamo:
– rezidencijalni boravak umjetnika ili grupe umjetnika u Svetvinčentu između travnja i studenog 2018. godine u pojedinačnom trajanju između 7 i 10 dana (ukoliko vam je za potrebe realizacije / istraživanja projekta nužan dulji boravak, molimo da to obrazložite u prijavi!)
– vremenski neograničeno korištenje prostora dvorane MPC-a tijekom trajanje rezidencije
– smještaj u Mediteranskom plesnom centru, u spavaonici otvore nog tipa (5 kreveta, nalazi se na galeriji iznad same dvorane)
– uz dvoranu, na raspolaganju su garderoba, skladište, kuhinja, prostor za odmor te sanitarne prostorije
– pokrivene troškove prehrane za vrijeme trajanja umjetničke rezidencije
*veličina dvorane je 9×20 metara, posjeduje radna svjetla, osnovni audio razglas, te plesni pod.

Od umjetnika na rezidencijalnom programu, očekujemo:
– pokrivanje troškova prijevoza do Svetvinčenta i natrag
– javnu prezentaciju i/ili radionicu za amatere ili profesionalce
Prijedlozi ostalih aktivnosti, poput okruglih stolova, radionica i diskusija, su dobrodošli!

PRIJAVA – Prijaviti se možete na ovom linku – proces prijave uključuje osnovne informacije o prijavitelju, dosadašnjem radu, novom projektu te dokumente kojima se te informacije potkrepljuju. Rok za prijave je 8. ožujka u 23:59!
Prijavnicu, iako na engleskom jeziku, možete ispuniti na hrvatskom jeziku.
U slučaju dodatnih pitanja kontaktirajte nas putem e-maila.