Rezidencija: 19. – 30. studeni 2018.
Prijave do 30. travnja 2018.

Otvoren je natječaj za 1 umjetnika/icu iz CreArt mreže (Valladolid – ES, Genova i Lecce – IT; Liverpool – UK; Clermont-Ferrand i Rouen FR; Zagreb – HR; Kaunas -LT; Lublin i Katowice – PL; Aveiro – PT; Skopje – MK) za kratki rezidencijalni program i izložbu u Rouenu.
U sklopu 6. festivala kojeg organizira kolektiv umjetnika Nos Annees Sauvages, održat će se kratka rezidencija te izložba za dva umjetnika, umjetnicu iz Rouena Julie Tocqueville i još jednog umjetnika iz CreArt mreže odabranog putem ovog natječaja.

Kratki rezidencijalni program će se održavati u razdoblju od 19. – 30. studenog 2018. Umjetnica iz Rouena i odabrani umjetnik zajedno će stvarati rad u Victor Hugo artistic lab-u. Stvoreni rad, ali i njihovi već postojeći radovi, bit će izloženi na izložbi. Otvorenje izložbe održat će se 30. studenog 2018. u 18 sati, a izložba će biti otvorena do 18. siječnja 2019. u prostorima Sveučilišne bolnice – Porte 10.

Tema festivala, rezidencije i izložbe je Umjetnost i priroda, tj. veza između umjetnosti i prirode, elemenata divljine, životinjskih i biljnih elemenata, minerala te njihovog odjeka u suvremenom društvu.

UMJETNIKU ĆE BITI OSIGURANI:

• putni troškovi;
• smještaj;
• transport i osiguranje radova;
• 300 eura honorara;
• 1000 eura za troškove života, produkciju rada i ostale troškove (50% prilikom dolaska u Rouen i 50% nakon završetka projekta);

NAČIN PRIJAVE:

Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi HDLU-a (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb) koji žive u Gradu Zagrebu ili koji su rođeni u Gradu Zagrebu ili koji aktivno djeluju na zagrebačkoj umjetničkoj sceni. Umjetnici moraju imati Europsku karticu zdravstvenog osiguranja ili neku drugu vrstu zdravstvenog osiguranja.

Status svog članstva možete provjeriti s Jelenom Bračun (tajnistvo@hdlu.hr) ili Vericom Pavušek (racunovodstvo@hdlu.hr).

On-line obrazac za prijavu dostupan je OVDJE.

Rezultati će biti objavljeni nakon 14. svibnja 2018.

Dodatne informacije na linku.