Naša članica iz obrazovnog segmenta s područja kreativnih industrija, nakon više od 10 godina djelovanja pod nazivom Visoka poslovna škola Zagreb, u 2018. godini transformirala se u Poslovno veleučilište Zagreb. Uz stručni preddiplomski studij Menadžmenta i produkcije u kulturi (180 ECTS), u pripremi je već i diplomska razina (120 ECTS), koja će ulaziti još dublje u sva specifična područja upravljanja u različitim kulturnim institucionalnim i izvaninstitucionalnim umjetničkim praksama i kulturnim projektima. Tako će se u obrazovnom procesu s naglaskom na radionice omogućiti interdisciplinarno obrazovanje suvremenih stručnjaka, obzirom na rastuće potrebe za obrazovanim menadžerima kao i producentima u raznim područjima kulturnih industrija, koji već odavno imaju svoje mjesto u razvijenim europskim zemljama.

Posebna vrijednost PVZG, uz dvanaestogodišnju tradiciju značajnu za mlado hrvatsko visoko obrazovanje u privatnom sektoru, je vlasništvo Grada Zagreba, koje klijentima garantira stabilnost. U nastavnom procesu velika se pozornost posvećuje individualnom pristupu, te praktičnim primjerima, kontinuirano se provode vježbe i radionice te se pozivaju vrhunski stručnjaci kao gostujući predavači. Izgradnja marke u obrazovnom segmentu posebno je važna jer predstavlja vjerodostojnost i očekivanu kvalitetu usluge. Temeljem stabilne kvalitete i kontinuiranog razvoja studijskih programa, kao i u javnosti zapaženih slogana: Kultura means business, te Upiši karijeru, Poslovno veleučilište Zagreb zaslužilo je i titulu SUPERBRANDS CROATIA u kategoriji Business za razdoblje 2017.-2018.
Osim Menadžmenta i produkcije u kulturi u ponudi PVZG su još dva studijska programa: stručni preddiplomski i specijalistički diplomski studij Marketinga i komunikacija, te Upravljanje opskrbnim lancima. Na PVZG se studirati može redovno i izvanredno. Upisati se mogu i kandidati koji studiraju na nekom drugom visokom učilištu, a žele nastaviti školovanje na Poslovnom veleučilištu Zagreb.

Sve dodatne informacije mogu se naći na mrežnoj stranici: www.pvzg.hr