7.9. – 14.10.2018.
Galerija Prsten

U petak, 7. rujna 2018. u Galeriji Prsten, Doma hrvatskih likovnih umjetnika u 20.00h, otvorit će se grupna međunarodna izložba TRAGOVIMA VODE. Kustosica izložbe je Silvija Grossmann.

Izložba će predstaviti radove dvadeset i tri hrvatska i austrijska umjetnika a bit će zastupljeni radovi različitih medija vizualne umjetnosti uključujući, performans u kombinaciji s književnošću, zvukom i glazbom.
Izložba Tragovima vode kao osnovnu temu uzima istraživanje prostora između kopna i vode. Tema izlože shvaćena je vrlo široko i opsežno ne limitirajući kreativan proces pojedinca. Osim propitivanja geografske povezanosti i odnosa planina, mora, vode, kopna, obala, rijeka, zemlje, plime i njihova prijelaza, izložba se također referira i na odnos među zemljama, Hrvatskom i austrijom na njihove sličnosti, povezanost ali i suprotnosti i razlike.
Projekt se također bavi i uvjetima i načinima života u planinama i na moru, kulturnim prostorima gdje se spajaju alpski i pomorski kraj, a dotiče se i pitanja ekologije, samoodrživosti i ekonomije.
Umjetnici: Wolfgang Bleier, Alfred Graf, Martina Grlić, Silvia Maria Grossmann, Barbara Höller, Igor Juran, Luise Kloos, Damir Žižić/Kristian Kožul, Martina Mezak, Petra Mrša, Davor Sanvincenti, Wilhelm Scheruebl, Kurt Straznicky, Marta Stamenov, Reinhard Süss, Stjepan Šandrk, Goran Škofić, Stipan Tadić, Gerlinde Thuma, Josip Zanki, Fridolin Welte

Više na linku.