Galerija Karas
18.-30.9.2018.

U utorak, 18. rujna 2018. od 11.00 do 19.00 sati u Galeriji Karas (Zvonimirova 58) možete nazočiti procesu nastanka izložbe umjetnice Irene Frantal pod nazivom De-/+konstrukcija.

De-/+konstrukcija je izložba Irene Frantal koja se bavi granicama/nepostojanjem granica medija (u njenom slučaju, medija knjige). Umjetnica će graditi izložbu u prostoru Galerije Karas i od trena kad ona uđe u praznu galeriju, izložba postoji. Formalnog otvorenja – oštre granice medija: izložbe – nema.

Posljednji dan izložbe, 30. rujna, umjetnica će intervenirati u rad, premještanjem dijelova te gašenjem/pospremanjem fizičkog dijela ovog rada te ste pozvani sudjelovati u procesu od 10 do 13 sati.

“Dieter Roth je svoju Copley book radio u suradnji s Richardom Hamiltonom, dajući mu upute u pismima, koje je slao s Islanda u London. Kad je tiskara izgubila jedan njegov crtež, Roth je u knjigu uključio pismo isprike od tiskare i opis crteža. Copley book su neuvezani papiri raznih dimenzija u kutiji, koji govore o procesu nastanka knjige – te knjige. Kao spirala istovremeno trajno šireća, ali i zatvorena u sebe.

De-/+konstrukcija je rad koji nastaje in situ. To je knjiga koja svoj prostor isprepliće s prostorom galerije. Slojevi elemenata (stranice; ostaci papira, nastali rezanjem rubova stranica; pregibi/presavijanja, nastali listanjem stranica; sakriveni dijelovi; fotografije; crteži; tekst; slova, ostala rezanjem teksta; skice teksta; uvez; materijali za uvez i korice; alati; siluete teksta; izbrisani tekst; šablone slova…) grade instalaciju koja je fluidna, meka i promjenjujuća. Knjiga je cjelina, ali je stalno mijenjajuća, u stalnoj de-konstrukciji.

Više na linku.