PODUZETNIČKE
VJEŠTINE ZA
KREATIVCE

U svim razvijenim zemljama postaje prioritet kako pokrenuti kreativni potencijal, kako razviti kreativne i kulturne industrije, kako iskoristiti potencijal koji nudi kultura i umjetnost svakog grada i zemlje, kako privući kreativce u svoje tvrtke, gradove, sredine, kako stvoriti okruženje prilagođeno njihovom djelovanju. Međutim, ključ ekonomskog rasta ne podrazumijeva samo razvoj i privlačenje kreativne klase već i sposobnost da se taj potencijal pretvori u kreativne ekonomske rezultate kroz nove ideje, inovacije, hi-tech poslove te regionalni i urbani rast.

Osim posebno kreativne jezgre, koja objedinjuje umjetnike, pjesnike, glumce, dizajnere, znanstvenike, profesore, inženjere koji stvaranju smislene nove forme, kreativna klasa obuhvaća i široki spektar kreativnih profesionalaca koji rade u industrijama baziranima na znanju, poput industrije visokih tehnologija, financija, zdravstva, menadžera u poduzetništvu i drugi. Od spomenutih se menadžera očekuje kreativna inicijativa, korištenje postojećih pristupa na posve nov način ne bi li se što uspješnije prilagodili različitim zahtjevima poslovanja te kontinuirana primjena kritičkog mišljenja koje po potrebi otvara i radikalno drugačije prostore djelovanja.

Za razvoj takvih profesionalaca i novih još ne(pre)poznatih mogućnosti, oblika rada i vještina, ovladavanje poduzetničkim i menadžerskim vještinama nužnost su svakog djelatnika i dionika kreativnih i kulturnih industrija kao i institucija koje imaju direktni interes u razvoju sektora kreativnih i kulturnih industrija.

U sklopu projekta “Poduzetničke vještine za kreativce“ održat će se četiri radionice u sklopu kojih ćemo razgovarati o razvojnim strategijama poslovnih vještina, prepoznavanju prilika i komunikaciji s tržištem, o važnosti i inovacijama u domeni brendinga i kako pripremiti projekte za EU fondove, intrinzičnoj vrijednosti kreativnog potencijala i poduzetničke realizacije te brojnim drugim aspektima suvremenog lidershipa. Osnovni cilj edukacija je osigurati kreativnim pojedincima i tvrtkama znanja i vještine koje im nedostaju kako bi svoje projekte i poslovne ideje uspješno proveli u djelo. Ove godine smo programu edukacija dodali razvoj poslovnog planiranja za društveno angažirane tvrtke i edukaciju o formiranju i pisanju projekta za fondove Europske unije. Kao i do sada radionice će realizirati domaći stručnjaci iz predviđenih područja.

ORGANIZATORI

PARTNERI

Radionice su za članove klastera besplatne i usmjerene su prema stjecanju vještina i znanja potrebnih za osnaživanje sektora kreativnih i kulturnih industrija.
Po radionici moguće je maksimalno 25 sudionika, preduvjet je da ste član Hrvatskog klastera kreativnih i kulturnih industrija.

 

 

TEME RADIONICA