Ivana Nikolić Popović rođena je 1966. godine u Zagrebu. Pohađala i diplomirala na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu, pohađala Accademia di belle Arti u Veneciji u trajanju od godinu dana i pohađala i diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu odjel Slikarstva. Kraće vrijeme je živjela i radila u Americi. Pokrenula je nekoliko poduzentničkih projekata, a trenutno uspješno vodi vlastitu tvrtku Brendsfera, predsjednica je udruge Mreža za razvoj i kreativnost – MRAK te kao predavač je deset godina predavala na Tekstilno tehnološkom fakultetu na kolegiju Prezentacijski praktikum i četiri godine na kolegiju Modna ilustracija, a 2017 izabrana kao vanjski suradnik Akademije likovnih umjetnosti na interdisciplinarnom kolegiju Kreativni laboratorij. Za svoj rad primila je nekoliko značajnih nagrada. Kao EU Ambasadorica poduzetništva žena od 2010. godine je držala mnoge radionice i motivacijska predavanja. Odlično poznaje područje brendiranja, komunikacije, kreativnosti i područje kreativnih i kulturnih industrija.

Posjeduje veliko iskustvo u razvoju i koordinaciji komunikacijskih i brending projekata iz područja vladinih projekata, DOP, kreativnih i kulturnih industrija, kulture, edukacije, umjetnosti. Imala je samostalne izložbe u Galeriji Lotrščak i galeriji ERSTE banke te je sudjelovala na Zagrebačkom salonu. Objavila je brojne članke iz područja kreativnosti i odnosa s javnošću te održava predavanja kao gost predavač i sudjelovala u izradi mnogih razvojnih strategija. 2012. godine je upisala doktorski studij na Akademiji likovnih umjetnosti na temu „Multi-dimenzionalni likovno-umjetnički elementi i percepcija kao alat za razvoj kreativnosti“. Od 2013. godine izabrana je za predsjednicu Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, a 2017 godine izabrana za zamjenicu predsjednika Zajednice kreativnih i kulturnih industrija pri HGK.

Autorica je i voditeljica mnogih društveno angažiranih i kulturno-umjetničkih projekata od kojih su neki recentniji Kreativni gradovi Hrvatske, Projekt Ilica, Mjesec kreativnih i kulturnih industrija, Dani kreativnosti i inovativnosti, Nagrada za kreativnost i inovativnost.