UDRUGA OMNIBUS

UDRUGA OMNIBUS je hrvatska neprofitna organizacija registrirana 27. svibnja 2009. godine u Zagrebu. Ideja o osnivanju udruge OMNIBUS rodila se 2006. godine, zajedno s projektom Omnibus World Workshop. Projekt O.W.W. zamišljen je kao kreativno druženje profesionalnih fotografa u obliku individualnih ili zajedničkih putovanja na što je moguće udaljeniju destinaciju u svijetu sa ciljem ostvarenja određenog kreativnog zadatka unutar medija fotografije.

Osnovni cilj rada udruge je stvaranje i unapređivanje uvjeta za slobodno udruživanje građana i njihovo bavljenje umjetničkom, fotografskom, filmskom, dizajnerskom, vizualnom i grafičkom djelatnošću te promicanje, razvitak i unapređenje fotografije kao umjetnosti. Jedna od primarnih aktivnosti udruge Omnibus je popularizacija fotografske umjetnosti među širom javnosti, posebice među mladima, informiranje javnosti o radu udruge, kao i ostvarivanje umjetničkih projekata (izložbe radova svojih članova te organizacija fotografskih edukativnih radionica).

S tim u vezi udruga je započela provoditi i edukacijske projekte za javnost: Osnove digitalne fotografije, Napredni tečaj fotografije, Besplatna predavanja i radionice za javnost .

Udruga surađuje i dobiva podršku velikog broja umjetnika raznih profila koji su prepoznali važnost okupljanja i zajedničkog rada sa ciljem podizanja kvalitete umjetničkog, a posebno fotografskog izričaja u Hrvatskoj. Udruga je uspostavila suradnju i s brojnim udrugama na različitim projektima i akcijama.


Djelatnost: Fotografska djelatnost.

Adresa: IVANA BROZA 36/2, ZAGREB

Web stranica: www.omnibusww.com