Laboratorij za društvene inovacije/Social Innovation Laboratory (SIL)

Osnovan je 2011. godine kao regionalna hibridna organizacija koja promiče koncept društvenih inovacija na području zemalja Zapadnog Balkana. SIL djeluje kao platforma za inovativna poslovna i društvena rješenja koja doprinose koristi zajednice u cjelini, te je mjesto susreta znanja, ideja i praksi raznih sektora i društvenih sfera.

Osnivačice Laboratorija su Mirna Karzen iz Hrvatske (Karzen i Karzen d.o.o.), Aleksandra Vladisavljević iz Srbije (Bizz d.o.o.) i Afërdita Haxhijaha Imeri iz Makedonije (Deside). Tim je ojačan i regionalnim savjetodavnim odborom kojeg čini 10 stručnjaka iz regije, kao i LAB članovima. Svi zajedno čine stalno rastuću mrežu motiviranih i poduzetnih predstavnika akademskog, javnog, privatnog i civilnog sektora s ciljem promicanja koncepta društvenih inovacija i stvaranja poticajnog okruženja za podršku razvoju i primjeni društvenih inovacija. Neki od naših partnera su: Balkan Trust for Democracy, Cenzura Plus, Veleučilište VERN’, Young Foundation, Social Innovation Excahnge, Centre for Social Innovation, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvo gospodarstva, Institut za međunarodne odnose, Sveučilište u Rijeci i mnogi drugi.


Djelatnost: Udruga koja se bavi promocijom, mapiranjem i podrškom razvoju društvenih inovacija na području zapadnog Balkana.

Adresa: Vlaška 70E, 10000 Zagreb

Web stranica: www.socinnovationlab.org